Бранкова улица

Јединствена зона забаве у Врању јесте једна улица у самом центру града – Бранкова улица, улица без промета возила у којој су са једне и друге стране распоређени кафићи, увек пуни добро расположених Врањанаца, нарочито око 13ч – време кафе и, наравно, у вечерњим сатима. Ако желите да будете у средишту градског живота, Бранкова улица је идеално место за вас.

Градски парк

Јединствена зона рекреације јесте градски парк, који захваљујући свом зеленилу повољно утиче на опоравак чула и притом стимулише тело. У њему се издвајају стазе за шетњу, игралиште за децу, али и централни део посвећен бистама знаменитих Врањанаца, међу којима и споменик Борисаву Станковићу има посебно место. Поред парка је зграда Врањске Гимназије. Погодно место за рекреацију свакако јесу и терени испред спортске хале и то терен за баскет и терени за тенис.

Шопинг зона

У Врању постоји тржни центар Бид Зона у оквиру пешачке зоне, а поред тога и главна улица у граду, улица Стефана Првовенчаног, која је пуна бутика брендираних произвођача и продавница робе различитог асортимана.